ΚΟΡΥΦΕΣ

Διαστάσεις21 x 42 cm
Τεμάχια / m²3 τεμ / m²
Τεμάχια / Παλέτα320
Βάρος / Τεμάχιο (kg)~2,4
Βάρος / Παλέτα (kg)~768

Απλά.. Κορυφαία

Τελείωμα κορυφών απλό

Τελείωμα κορυφών μαργαρίτα

Κορυφή τετράριχτη

Κορυφή τρίριχτη

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Kεραµίδια από πηλό – Στέγη φτιαγμένη από τη φύση

H ανάμειξη χώματος, νερού, αέρα και φωτιάς γεννά ένα προϊόν απόλυτα φυσικό και ταυτόχρονα απόλυτα σύγχρονο! Οι πρώτοι φιλόσοφοι της κλασικής Ελλάδας διεμήνυαν τα αποτελέσματα του συνδυασμού των βασικών στοιχείων της φύσης, τα οποία δίνουν οντότητα και μακροζωία σε όλα τα υλικά.

Τα κεραμίδια από πηλό είναι τα πιο επιτυχημένα υλικά για στέγες σε όλη την ιστορία του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, καθώς προσφέρουν στα κτίρια ομορφιά, ασφάλεια, θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας για χρονικό διάστημα χιλιάδων ετών, με πολύ χαμηλό κόστος.

Tα κεραμίδια από πηλό, οι “πλινθοκέραμοι”, είναι ένα φυσικό προϊόν υψηλής αισθητικής και αρμονίας χωρίς βλαβερές συνέπειες. Θωρακίζουν το κτίριο έναντι των καιρικών φαινόμενων και το ανυψώνουν αισθητικά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Όλοι οι τύποι κεραμιδιών της XAΛKIΣ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ A.B.E.E. φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας της εταιρίας και είναι σχεδιασμένοι για άψογη λειτουργικότητα, τέλεια εφαρμογή και ευκολία στην τοποθέτηση. H χρήση της τελειότερης τεχνολογίας στον τομέα της κεραμοποιίας και ο ηλεκτρονικός ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής σε όλα τα στάδια αποτελούν εγγύηση ποιότητας, εγγύηση για κεραμίδια απόλυτης χρωματικής ομοιομορφίας και υψηλής αισθητικής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΠΗΛΟ

Τα υλικά στέγης θα πρέπει να έχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη ΣΚΙΑΣΗ, την ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ, την ΑΝΤΟΧΗ και την ΑΕΙΦΟΡΙΑ. Η αισθητική, η εύκολη τοποθέτηση και το χαμηλό κόστος είναι επίσης σημαντικά.

Το πιο σημαντικό από τα βασικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών από πηλό είναι η σκίαση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θερμική χωρητικότητα του πηλού, η οποία, σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών και την τοποθέτηση σε δοκούς από ξύλο, δημιουργεί ένα στρώμα απορρόφησης της ακτινοβολίας του ήλιου. Ο πηλός έχει την ικανότητα να αποθηκεύει πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, οι οποίες απελευθερώνονται εύκολα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό των κεραμιδιών από πηλό είναι η υδατοστεγανότητα.
Αυτό επιτυγχάνεται από τα σωματίδια αργίλου του μίγματος πηλού / άμμου της βασικής σύνθεσης του κεραμιδιού. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά τα οποία εξασφαλίζουν ένα έξυπνο κλείδωμα του ενός κεραμιδιού με το άλλο είναι επίσης πολύ σημαντικά. Τα κεραμίδια πρέπει να τοποθετηθούν με την πιο κατάλληλη κλίση, έτσι ώστε να συγκρατούν τη δράση τόσο του ανέμου όσο και της βροχής.
Η σωστή τοποθέτηση των κεραμιδιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υδατοστεγανότητα και ο φυσικός εξαερισμός, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μακράς διάρκειας ζωής της στέγης, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου.

Τα υλικά στέγης προορίζονται να παραμείνουν εκτεθειμένα και να προστατεύουν τα κτίρια από όλες τις καιρικές συνθήκες, από καύσωνα σε παγετό.
Τα κεραμίδια από πηλό, όπως μπορεί να δει κανείς στις στέγες των κτιρίων σε όλο τον κόσμο που παλιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, έχουν αποδείξει την αντοχή τους στο χρόνο ενάντια σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Με τον όρο “αειφορία” εννοούμε τη λογική χρήση των πόρων, ανθρώπινα, φυσικά και οικονομικά.
Εκτός από τα δέντρα μπαμπού, τα οποία ευδοκιμούν μόνο σε περιορισμένες τροπικές περιοχές, ο πηλός είναι μακράν το πιο αειφόρο δομικό υλικό στη γη.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πηλός επιλέχθηκε από τους περισσότερους πολιτισμούς του ανθρώπου ως το βασικό δομικό υλικό.
Στην ΧΑΛΚΙΣ χρησιμοποιούμε μόνο 100% καθαρό φυσικό πηλό για την κατασκευή των κεραμιδιών μας, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ικανότητα ανακύκλωσης με τα πρακτικά απεριόριστα έτη κύκλου ζωής στην στέγη ενός κτιρίου.

Με την περιήγησή σας στο xalkis-sa.com αποδέχεστε την χρήση cookies, όπως αυτές ορίζονται στην σελίδα Πολιτική Χρήσης Cookie και Πολιτική Απορρήτου