Περιβάλλον + αειφορία

ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Η συνειδητοποίηση της σημασίας της αειφορίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας αυξάνει συνεχώς στις μέρες μας.
Με τον όρο "αειφορία" εννοούμε τη λογική χρήση των πόρων, ανθρώπινα, φυσικά και οικονομικά.
Εκτός από τα δέντρα μπαμπού, τα οποία ευδοκιμούν μόνο σε περιορισμένες τροπικές περιοχές, ο πηλός είναι μακράν το πιο αειφόρο δομικό υλικό στη γη.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πηλός επιλέχθηκε από τους περισσότερους πολιτισμούς του ανθρώπου ως το βασικό δομικό υλικό.
Τα τούβλα και τα κεραμίδια από πηλό υπήρξαν πάντα οι πρωταθλητές του δεκάθλου στον ανταγωνισμού των οικοδομικών υλικών.
Στην XALKIS χρησιμοποιούμε μόνο 100% καθαρό φυσικό πηλό για την κατασκευή των προϊόντων μας, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ικανότητα ανακύκλωσης με τα πρακτικά απεριόριστα έτη κύκλου ζωής στο σκελετό ή την στέγη ενός κτιρίου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Από το 2000 το εργοστάσιο του Σχηματαρίου έχει συνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου για την χρήση ενός από τα λιγότερο επιβαρυντικά για το περιβάλλον καύσιμα  (με χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου). Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι τα αέρια των φούρνων φιλτράρονται, ενώ φίλτρα έχουν επίσης εγκατασταθεί για την συλλογή της σκόνης κατά τη διαδικασία ξήρανσης-άλεσης-λείανσης του χώματος και όλα τα απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας ανακυκλώνονται άμεσα στις εγκαταστάσεις.
Η ΧΑΛΚΙΣ από το 2005 κατέχει και Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001.

sv8ke

insysme logo
ΧΑΛΚΙΣ Α.Β.Ε.Ε. © 2014 - Πνευματικά δικαιώματα. Πολιτική Προστασίας δεδομένων
Powered by CUBE