Ιστορία

Το 1952, σε μια εποχή ανάτασης, αλλά και οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά από μια ταραγμένη δεκαετία πολέμων, κατοχής, και οικονομικής δυσπραγίας, ιδρύθηκε η «Ε. Βαβουλιώτης - Δ. Μητάκης - Χ. Γούναρης Ο.Ε.» από τους Εύαγγελο Βαβουλιώτη, Δημήτριο Μητάκη και Χαράλαμπο Γούναρη.

Οι ιδρυτές ξεκίνησαν από ένα μικρό κεραμοποιείο, με αποκλειστικό αντικείμενο, αρχικά, την παραγωγή οπτόπλινθων. Η εταιρεία σύντομα μεγάλωσε με δυναμικούς ρυθμούς και αναπροσαρμόζοντας τους στόχους της σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες της αναπτυσσόμενης αγοράς δόμησης εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό παραγωγό του κλάδου.

Συνδυάζοντας την έμπνευση, το όραμα και τη συνέπεια των ιδρυτών της με το δυναμισμό, τον ενθουσιασμό και την προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού της, η ΧΑΛΚΙΣ κατέκτησε σύντομα την κορυφαία θέση στο χώρο της, παράγοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας και έχτισε ένα αξιόπιστο όνομα που χαίρει γενικής εκτίμησης στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Βασικά συστατικά της πολύχρονης πορείας της η προσήλωση στην ποιότητα των προϊόντων της και η τεχνολογική εξέλιξη. Η χρήση της τελειότερης τεχνολογίας στον τομέα της κεραμοποιίας και ο ηλεκτρονικός ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής σε όλα τα στάδια αποτελούν εγγύηση ποιότητας.

Σήμερα  η  ΧΑΛΚΙΣ, έχοντας συμπληρώσει πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας, είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές βιομηχανίες ειδών κεραμοποιίας, με δύο εργοστάσια παραγωγής κεραμιδιών στο Βασιλικό Εύβοιας και ένα εργοστάσιο παραγωγής οπτόπλινθων στο Σχηματάρι Βοιωτίας, δυναμικότητας 150.000 κεραμιδιών και 900.000 τόνων τούβλων ημερησίως αντίστοιχα.   

Η ΧΑΛΚΙΣ επενδύει στην σταθερή αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων  της, την συνεχή παρακολούθηση της τεχνολογίας, το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την φιλική και συγχρόνως αξιόπιστη υποστήριξη των πελατών της που την εμπιστεύτηκαν σε μικρά και μεγάλα έργα όπως: Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μετρό Αθηνών, Κέντρο Επεξεργασίας Αποβλήτων Ψυττάλειας, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ολυμπιακό Χωριό, Ανάπλαση Ολυμπιακού Σταδίου (Ο.Α.Κ.Α.), Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας, Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων, Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών, Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας, Ολυμπιακό Δημοσιογραφικό Χωριό, Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης και πολλά άλλα.

sv8ke

insysme logo
ΧΑΛΚΙΣ Α.Β.Ε.Ε. © 2014 - Πνευματικά δικαιώματα. Πολιτική Προστασίας δεδομένων
Powered by CUBE